«

»

jan 16 2013

ATU-2012 projekt

Belevágtam az ATU-2012 antennahangolós projektbe, amit HA5BWW Ede és HA7HQ Pál terveztek meg, maga a hangoló első publikációja a Rádiótechnika decemberi számában jelent meg.

Miről is van szó? Tulajdonképpen ez nem más mint egy antennahangoló berendezés, angolul ATU-nak, “Automatic TUner”-nek  hívják. Hogy mitől automatikus? hát attól, hogy egy PIC által vezérelt, bináris létrás PI és L hangolókapcsolású eszköz. Nem csinál mást mint L, C tagokat kapcsolgat, tud alacsony és magas impedanciát is kezelni, mindezt akár automata, akár manuális módban.

ATU-2012 első oldal

Egyszóval egy nagyon ígéretes projekt, élvezet lesz összerakni, feléleszteni és majd használni  🙂 A projekt alakulásáról, fejleményeiről az alábbi fórumban kaphatunk információkat, segítséget stb.

ATU-2012 Fórum (http://radioamator.ceger.hu/forum/index.php?topic=74.0)

 

Ha bárkit érdekelne a projekt, akár annak az után-építése az bátran keresse meg a tervezőket és érdeklődjön az alábbi címen: atu2012.tuner[kukac]gmail.com

 

ATU-2012 előkészületek (folytatás..)

.


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

2 comments

1 ping

  1. Tamás Biró

    [Comment imported from blog]

  2. Tamás Biró

    [Comment imported from blog]

  1. Biró & Mátyás » ATU-2012 előkészületek

    […] Hol is kezdjem? […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.