ATU-2012 projekt

Írta , 2013-01-16 21:17

Belevágtam az ATU-2012 antennahangolós projektbe, amit HA5BWW Ede és HA7HQ Pál terveztek meg, maga a hangoló első publikációja a Rádiótechnika decemberi számában jelent meg.

Miről is van szó? Tulajdonképpen ez nem más mint egy antennahangoló berendezés, angolul ATU-nak, “Automatic TUner”-nek  hívják. Hogy mitől automatikus? hát attól, hogy egy PIC által vezérelt, bináris létrás PI és L hangolókapcsolású eszköz. Nem csinál mást mint L, C tagokat kapcsolgat, tud alacsony és magas impedanciát is kezelni, mindezt akár automata, akár manuális módban.

ATU-2012 első oldal

Egyszóval egy nagyon ígéretes projekt, élvezet lesz összerakni, feléleszteni és majd használni  :) A projekt alakulásáról, fejleményeiről az alábbi fórumban kaphatunk információkat, segítséget stb.

ATU-2012 Fórum (http://radioamator.ceger.hu/forum/index.php?topic=74.0)

 

Ha bárkit érdekelne a projekt, akár annak az után-építése az bátran keresse meg a tervezőket és érdeklődjön az alábbi címen: atu2012.tuner[kukac]gmail.com

 

ATU-2012 előkészületek (folytatás..)

.

Share on FacebookShare on Google+Digg thisPin on PinterestShare on RedditShare on StumbleUponTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 válasz “ATU-2012 projekt”

  1. Tamás Biró szerint:

    [Comment imported from blog]

  2. Tamás Biró szerint:

    [Comment imported from blog]

Válasz üzenet írása


öt − = 0